Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du användningen av cookies.att fortsätta använda denna webbplats godkänner du villkoren och vår användning av cookies.

Eco Friendly Rash Guards

Eco Friendly Rash Guards

Som en del av ett ökat engagemang för att hjälpa miljön och skapa mer hållbara produkter, ger vi dig Tatami Fightwear Eco Friendly No Gi -sortimentet

Detta innebär att dessa produkter är tillverkade med ett material som består av en hög andel RPET -filamentgarn. Detta garn är GRS (Global Recycle Standard) godkänt.

Vad är RPET?

Recycled Pet Fabric (RPET) är en ny typ av grönt, miljövänligt tyg tillverkat av garn av återvunna PET-flaskor. Ett ton regenererat RPET -garn motsvarar 67 000 plastflaskor, en minskning med 4,2 ton C02, en besparing på 0,0364 ton petroleum eller en besparing på 6,2 ton vatten. Det är självklart att den ökade användningen av RPET kan ha stor inverkan på miljön.

Det råa RPET -filamentgarnet har en mängd olika användningsområden och kan göras till saker som sportklädmaterial, vilket har inspirerat vår design och skapande av Balance Rash Guard. Detta utslagskydd är tillverkat av 85% RPET -polyester och 15% spandex och väger 210 GSM. Detta gör att utslagskyddet kan dras och stressas, som förväntat i Jiu Jitsu, samtidigt som det är hållbart, samt maximerar passform och komfort.

Förutom själva produkten förpackar vi också varan i en polybag med biologiskt nedbrytbar plast.

    Leave a Reply