Jatkamalla tämän sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Lämpösiirtopainatus

Siirtokuva tuotetaan tulostamalla ensin haluttu logo tai kuvio alustalle, kuten polyesterikalvolle, ja kovettamalla se sitten uunissa. Siirtokuva voidaan sitten varastoida tai painattaa materiaaliin käyttämällä lämpöä ja painetta. Siirtokuvia käytetään pääasiassa tekstiilien, kuten t-paitojen, collegepaitojen ja laukkujen painamiseen, mutta myös urheiluvarusteisiin esim. fight shortseihin, ju-jutsupukuihin.
Lämpösiirto on epäsuora painatusmenetelmä, joka perustuu silkkipainomenetelmään. Ero näiden kahden menetelmän välillä on se, että silkkipainatuksessa kuva painetaan suoraan vaatteeseen, kun taas lämpösiirtopainatus, kuten edellä mainittiin, päätyy ensin aluskalvolle tai paperille.

Sublimaatiopainatus

Sublimaatiopainatus eroaa merkittävästi muista painomenetelmistä. Tässä yhteydessä puhutaan myös siirtopainatuksesta, jossa kuvio painetaan ensin erityiselle siirtopaperille ja siirretään sitten tekstiiliin lämmön avulla. Menetelmän erityispiirre on kuitenkin se, että muste muuttuu kaasuksi kuumennettaessa ja tunkeutuu tekstiilikuituihin. Tämä menetelmä mahdollistaa eloisat värit ja korkean pesunkestävyyden, mutta sitä voidaan käyttää vain kankaille jossa on keinokuitua yli 65%. Sublimaatiopainatuksessa täytyy huomioida kankaan väri koska mitä tummempi kangas sitä heikommin värit siitä tulevat esiin, valkoinen kangas on tietysti paras mikäli halutaan että kaikki värit tulevat selvästi näkyviin painatuksesta.

Silkkipainatus

Silkkipainatus on perinteinen painomenetelmä, joka erottuu kestävyydellään ja korkealla laadullaan. Väri tai muste painetaan ohuen verkon läpi tekstiileihin tai alustalle. Jokainen väri levitetään kerros kerrokselta, mikä tekee silkkipainatuksesta ihanteellisen suurille painosarjoihin. Silkkipainatuksessa on korkea aloituskustannus verrattuna lämpösiirto tai sublimaatiopainatukseen.

Brodeeraus

Brodeeraus (käytetään myös termiä konekirjonta) tarkoittaa yleisesti kankaaseen toteutettua koneellisesti ommeltavaa kuviota tai merkkiä/logoa. Käsite on pääasiallisesti käytössä mainostekstiilien yhteydessä. Brodeerauksen avulla tekstiilistä saadaan yksilöllinen ja se on suosittu tapa urheiluseurojen yhteisen ilmeen korostamiseen. Brodeeraus on monien mielestä se tyylikkäin tapa koristella vaikkapa yhteiseen edustuskäyttöön tulevat pikeepaidat tai urheiluseurojen matkustuskäyttöön tarkoitetut verryttelyasut. Brodeerauskone tarvitsee aina ohjelman ja tämän johdosta yksittäisen logon/kuvat tekeminen tulee arvokkaaksi.

Aktiiviset suodattimet